MagyarNyelvválasztásEnglish

FIGYELŐ Konferencia
2016. június 14.
10 vezető tréningcég | 20+ előadás | HR fejlesztés legújabb megoldásai egy helyen

Hírek

Fiatalok a vezetésben

| 2016. június 14.

Tapasztalat vagy fiatalos lendület?
Bátor, win-win alapú kinevezési stratégiaáralehet a siker kulcsa

Hogyan integrálhatóak a fiatalok a cégkultúrába? Miként lehet megtartani az Y és X generációs tehetségeket? Mit tehet egy vezető azért, hogy hosszú távon is lojális kollégákat neveljen ki? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a Figyelő nyári konferenciájának résztvevői.

Aktuális mindez, hiszen egy új generáció áll a munkaerőpiac küszöbén, akik másként gondolkodnak, más motivációval, értékekkel, életstílussal és egy új kor kompetenciájával érkeznek a vállalathoz. Forintosítható versenyelőnyt jelenthet minden vállalat számára, ha versenytársaknál hatékonyabban képes megnyerni és megtartani a fiatalokat.

A konferencia előadói arról is beszéltek, hogyan alakítható ki a leghatékonyabb win-win típusú együttműködés egy vállalat és a fiatal tehetségek között. Másként hogyan érhetjük el, hogy a fiatalok minket válasszanak, majd hozzák ki magukból a maximumot a munkában?

Számos előny megfogalmazódott a fiatal vezetőkkel kapcsolatban. Sok szakember úgy látja, érdemes lehet a tapasztalathiány ellenére is esélyt adni számukra bizonyításra, hiszen a szakmai tapasztalat önmagában nem tesz senkit kiváló vezetővé. Számos példa bizonyítja, hogy sok olyan tehetséges fiatal vezető van, akik kemény munkával és vezetői képességeik folyamatos fejlesztésével kompenzálják esetleges hátrányukat a tapasztalat terén.
A szakemberek egyetértettek abban, hogy bátor és a fiatalok számára is egyenlő esélyeket biztosító kinevezési stratégiára ösztönzőleg hat, és segít kezelni a generációs különbségekből adódó feszültségeket.

A konferencia megnyitó előadást követő kerekasztal beszélgetések és workshopok olyan HR témákkal foglalkoztak, mint a motiváció, az elköteleződés, a munkahelyi stressz, a hatékony és célorientált vezetésfejlesztés. Mindemellett számos, operatív szinten is alkalmazható tanáccsal látták el a szakemberek a résztvevőket az X, Y, Z generáció hatékony bevonzásával, megtartásával és motiválásával kapcsolatban.

vissza

FIGYELŐ Konferencia

Vállalatvezetők és humán erőforrás szakemberek számára komoly problémát jelent, hogy motivált, szakmailag felkészült kollégákat találjanak, sikerrel integrálják, és hosszú távon megtartsák őket. Erre fókuszált a Figyelő június 14-i konferenciája!

Ma már a megfelelő minőségű munkaerő rendelkezésre állása nemzetgazdasági szinten a növekedés korlátjává vált. Ugyanakkor a fiatal generáció úgy érzi, hogy nem jut megfelelő lehetőségekhez, nem értik meg őket a munkahelyen és nem képesek számukra motiváló, perspektivikus környezetet teremteni. A konferencia ezen témák hátterét elemzi és kínál megoldásokat vállalati szakemberek számára.

• Generációk együttműködése a szerveze-
ten belül
• Egyéni vezetési stílusok - vezetés hatalom
nélkül
• Bizalomra építő szervezeti kultúra
• Az egészséges szintű stressz
• Önmenedzsment
• Karrierhorgonyok, belső mozgatórugók
• Motiváció - az örök téma új megközelítés-
ben
• Technológia szerepe a XXI. század képzé-
si palettáján
• A hagyományos tréning szerepe
• Vezetésfejlesztés fiatal tehetségeknek

forrás: figyelő.hu

Friss állásajánlatok

Kapcsolat

SIMONYI & TÓTH KFT.
1015 Budapest
Szabó Ilonka u. 71/A
1255 Budapest, Pf. 194.

Telefon / Fax: +36 (1) 214-1286
E-mail: info@sandt.hu

Az AIMS International magyarországi partnere

Az AIMS magyarországi partnere

A Simonyi & Tóth Tanácsadó Iroda 1997 óta tagja és magyarországi partnere az AIMS International (Association for International Management Search) nemzetközi tanácsadó szervezetnek.